RRB NTPC Answer Key 29 March 2016 for 3rd Shift and Question Paper

RRB NTPC Answer Key 2016 for 3rd Shift Railway Recruitment Board has started to conduct written test for 18252 Posts for Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice (TA), Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Goods Guard, Senior Clerk cum Typist, Junior Accountant cum Amanuensis (Typist) (JAA), Assistant Station Master (ASM), Traffic Assistant & Senior Time Keeper for all the affiliated RRBs from 28th March and exams will continue till 30th April to finish for all the states. Candidates will be able to get RRB NTPC Answer Key 2016 date wise and state wise right after the exam is concluded.

We are providing 29th March 2016 RRB Exam Analysis for 3rd Shift NTPC Non technical Exam Review

RRB NTPC Answer Key 29 March 2016for 3rd Shift

RRB NTPC (Graduate) Paper Solution  29 March 2016

1) Which country invented Paper?

Answer: China

2)  What are the particles present in Nucleus?

Answer: Protons and Neutrons

3) Which is the largest fresh water lake in World?

Answer: Baikal

4) In which year Reserve bank of India was nationalized?

Answer: 1949

5) Where Island of Seychelles is located?

Answer: Mahe

6) What is currency of Thailand?

Answer: Thai Baht

7) What is father name of Subash Chandra bose?

Answer: Janakinath Bose

8) Who is the last Mughal Emperor?

Answer: Aurangazeb

9) Where the headquarters of UNESCO are present?

Answer: Paris

10) Who is called as Frontier Gandhi?

Answer: Khan Abdul Ghafar Khan

11) Which is the brightest star in the sky?

Answer: Sirius

12) Latin name Aurum is for _____.

Answer: Gold

13) Mars oribiter mission Mangalyan was launched from ______.

Answer: SrihariKota

14) Which country is land locked country?

Answer: Liechtenstein

15) Jimmy wales is founder of _____ website?

Answer: Wikipedia.

16) Every year Environment day is observed on _____.

Answer: June 5th

17) What is the term used to describe Deep Crack in glacier?

Answer: Crevasse

18) Granite is example of which type rock?

Answer: Igneous

19) Our National song was written by ______.

Answer: Bankim Chandra chattopadhyay

21)  Quit India movement was launched on _____.

Answer: 8th August 1942

22) Who is founder of Din-i-illahi?

Answer: Akbar

23) What is the smallest bone in human body?

Answer: stapes

24) Which is largest non-polar desert in the world?

Answer: Sahara

25) Which organ in human body can grow and regenerate/

Answer: Liver

26) What is termed as pollination of wind?

Answer: Wind pollination

27) kunchilal water falls is situated in which state?

Answer: Karnataka

28) The main gas behind greenhouse effect?

Answer: co2

29) Who is CG of India?

Answer: Thakur

30) Which country’s foot ball team won large number of times?

Answer: Brazil

 

Commercial Apprentice
Traffic Apprentice
Enquiry-cum-Reservation Clerk (ECRC)
Goods Guard (GG)
Junior Accounts Assistant-cum-Typist (JAAT)
Senior Clerk-cum-Typist (SCT)
Assistant Station Master (ASM)
Traffic Assistant (Traf. Asstt)
Sr. Time Keeper (STK)

 Railway Recruitment Boards notified Computer Based Test Schedules for March & April 2016:

Dates of the Objective  Test Mode of the Examination: Computer Based Test (CBT)  /Computer Based Online Test (CBOT)
28th, 29th, 30th &  31st  of March 2016 (28 – 31/03/2016) Duration of the Computer Based Online Test No. of Objective-Type Multiple Choice Questions (OTMCQs) and the Dialects and  Language
2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th &  9th(CBT only in the 3rd Shift), 10th(CBOT only in the 3rd Shift),11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th & 30th of April 2016 1½ Hours (90 Minutes) for the Candidates with Normal Eye Vision and Two (02) Hours (120 Minutes) for the  PwDs Candidates with their respective Scribe 100 Objective-Type Multiple Choice Questions with Negative Marking of1/3rd (0.33%) Marks for every Wrong Answer / Multiple Answers each OTMCQs being conducted in 13 Dialects in addition to English and Hindi Languages (Dialects: Assamese, Bengali, Gujarati, Kannada, Konkani, Malayalam, Manipuri, Marathi, Odia, Punjabi, Tamil, Telugu and Urdu Dialects)

Shift Timings:

Activity  Shift 1(09:00 AM to 10:30 AM) Shift 2(12:30 PM to 02:00 PM) Shift 3(04:00 PM to 05:30 PM)
Reporting Time 07:30 AM 11:00 AM 02:30 PM
       
Gate Closing Time 08:15 AM 11:45 AM 03:15 PM
       
Exam Start Time 09:00 AM 12:30 PM 04:00 PM

RRB NTPC CEN 03/2016 Question Paper & Answers

Name of the organization: Railway Recruitment Board

Advertisement NO: CEN 3/2015

Exam date: From 28th March to 30th April

Answer key: To be available soon

CBT weight: 70%

Further process: Aptitude test (30% weight) Typing test (qualifying nature, subject to post requirement)

Result date: Not yet announced

RRB NTPC CBT Answer Key 2016 Download

Railway Region Wise Answer Key Region Wise Portal Name
RRB Allahabad NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbald.nic.in
RRB Mumbai NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbmumbai.gov.in
RRB Bhubaneswar NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbbbs.gov.in
RRB Patna NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbpatna.gov.in
RRB Bengaluru NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbbnc.gov.in
RRB Ranchi NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbranchi.org
RRB Thiruvananthapuram NTPC Answer Key 2016 & Question Paper rrbthiruvananthapuram.gov.in
RRB Secunderabad NTPC Answer Key 2016 & Question Paper rrbsecunderabad.nic.in
RRB Kolkata NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbkolkata.gov.in
RRB Ahmedabad NTPC Answer Key 2016 & Question Paper rrbahmedabad.gov.in
RRB Bhopal NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbbhopal.gov.in
RRB Ajmer NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbajmer.org
RRB Chennai NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbchennai.gov.in
RRB Muzaffarpur NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbmuzaffarpur.gov.in
RRB Guwahati NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbguwahati.gov.in
RRB Chandigarh NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbcdg.gov.in
RRB Bilaspur NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbbilaspur.gov.in
RRB Gorakhpur NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbgkp.gov.in
RRB Siliguri NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbsiliguri.org
RRB Malda NTPC Answer Key 2016 & Question Paper www.rrbmalda.gov.in
RRB Jammu and Srinagar NTPC Answer Key 2016 & Question Paper

About Paresh Duseja

Informatics Assistant in Rajasthan Government

Leave a Reply

*